Telegraaf komt met digitale zondagseditie

De herverschijning van De Telegraaf op Zondag komt vijf jaar nadat De Telegraaf stopte met de papieren krant op de zevende dag van de week. Destijds waren de druk- en de bezorgkosten van de populaire zondagkrant te hoog. Straks kunnen lezers elke zondag via de populaire krantenapp De Telegraaf op zondag via het scherm lezen.

De Telegraaf op Zondag verschijnt in ieder geval tot en met zondag 13 juli, de finaledag van het WK voetbal. Afhankelijk van het succes wordt het initiatief voortgezet.

Tabloidformaat
De Telegraaf gaat aan het einde van dit jaar over op tabloidformaat. De krant is daarmee het laatste landelijke dagblad die het originele broadsheetformaat vaarwel zegt. Voor de vaste lezer is het tabloidformaat niet helemaal nieuw. Zo verschijnt het katern Telesport op maandag al in het klein en ook in het weekeinde zijn er bijlages in tabloid.

”Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor tabloid en we weten nu zeker dat we de ijzersterke journalistieke formule van De Telegraaf nog beter tot zijn recht komt op tabloid”, stelt hoofdredacteur Sjuul Paradijs. De Telegraaf is al jaren bezig met plannen om de krant om te zetten naar tabloidformaat. Tot nu toe durfde de redactie het nog niet aan vanwege de vrees voor een daling van advertentie-inkomsten. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email