Humberto Tan verslaat Knevel en Van den Brink

[Update] Humberto Tan heeft maandagavond met RTL Late Night meer kijkers getrokken dan Knevel en Van den Brink, die met een nieuw seizoen van hun talkshow terugkeerden op televisie. RTL Late Night was goed voor 875 duizend kijkers en Knevel en Van den Brink trok 590 duizend kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

In RTL Late Night waren onder anderen Joop van den Ende en zanger Passenger maandag te gast, terwijl in Knevel en Van den Brink onder anderen turners Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes langskwamen.

Vorige week was de laatste aflevering te zien van Pauw & Witteman, een andere ‘concurrent’ van Tan. Die uitzending trok vrijdag 989 duizend kijkers, net iets meer dan de 947 duizend van Tan.

RTL Late Night wijdt uitzending aan Thé Lau
RTL Late Night gaat Thé Lau volgende week donderdag eren met een speciale uitzending. Dat zei presentator Humberto Tan dinsdag in radioprogramma Evers Staat Op bij Radio 538. Lau kampt met keelkanker en hoorde eerder dit jaar dat hij is uitbehandeld. Hij geeft nog enkele afscheidsconcerten met The Scene.

“Op 3 april was Thé Lau bij ons te gast en toen kregen we het idee om iets voor hem te doen”, zei Tan. “Dat gaat nu echt gebeuren op 5 juni. We gaan een special maken, een concert voor Thé Lau met mensen om hem heen.” Het programma is nog niet rond, maar Bløf en Lange Frans komen sowieso optreden. De 61-jarige Lau is zelf ook van de partij. “Hij vindt het geweldig.” [Novum/Radio.NL]