Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiolegende Casey Kasem alsnog gevonden

Casey Kasem (82) is opgespoord. Drie dagen nadat een rechter een onderzoek startte naar de verblijfplaats van de zieke radiodeejay en dochter Kerri hem als vermist opgaf, is Kasem gevonden in een verzorgingshuis ergens in de staat Washington, in het noordwesten van de VS.

Al enige jaren botert het niet tussen Cheers actrice Jean Thompson, Kasem’s derde vrouw, en de kinderen van de radiodeejay. Kasem werd namelijk gevangen in gehouden in eigen huis en zijn vrouw laat niemand meer bij hem. Zelfs zijn eigen kinderen mogen hem niet meer zien.

In oktober vorig jaar besloten kinderen, familie en vrienden te protesteren voor het huis van de deejay om zo af te dwingen dat Kasem weer bezocht mocht worden. Maar in plaats van dat Thompson overstag ging, besloot ze de politie op hen af te sturen.

Het gevolg was een rechtszaak tussen de kinderen van Kasem en hun stiefmoeder. Een toezegging aan dochter Kerri om haar vader te mogen bezoeken, zorgde ervoor dat de zaak tijdelijk werd gesust.

Maar tot een bezoek aan haar vader is het voor Kerri nooit gekomen, want haar stiefmoeder is de afspraken niet nagekomen en houdt het huis potdicht. Daarnaast was Kasem door zijn vrouw en zonder weten wat de kinderen naar een onbekende locatie overgebracht. De kinderen van Kasem besloten hun stiefmoeder daarom opnieuw voor de rechter te slepen.

Omdat de advocaat van Thompson niet kon vertellen waar de deejay verbleef, besloot de rechter een onderzoek in te stellen naar de verblijfplaats van Kasem. Daarnaast gaf dochter Kerri haar vader op als vermist.

Eind vorige week werd bekend dat Kasem gevonden is. Volgens de sheriff van Kitsap County verblijft hij in deze county ten westen van Seattle in de staat Washington.

Dochter Kerri hoopt haar vader zo snel mogelijk te kunnen bezoeken om te controleren of hij de juiste zorg krijgt. Dit is in het verleden namelijk al eens misgegaan. Zo werd eerst vastgesteld dat Kasem aan de ziekte van Parkinson lijdt, maar dit blijkt nu Lewy-body-dementie te zijn. Mede hierdoor kan de deejay niet meer praten. Op 20 juni werd de rechtszaak voortgezet.

Kemal Amin ‘Casey’ Kasem presenteerde van 1970 tot 2004 “The American Top 40”, een wekelijkse hitlijst die wereldwijd via vele radiostations wereldwijd werd uitgezonden. En nog steeds is Kasem wekelijks op de radio te horen, want diverse oldiesstations zenden nog oude afleveringen van The American Top 40 uit. Daarnaast sprak de deejay ook de stem van Shaggy in de tekenfilmserie Scooby-Doo in. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten