Search
Close this search box.

Serious Request op 3FM voor slachtoffers seksueel geweld

Serious Request richt zich dit jaar op meisjes en vrouwen die in conflictgebieden slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Dat maakte 3FM dinsdag bekend. De deejays die zich eind dit jaar laten opsluiten in het Glazen Huis willen zo veel mogelijk geld inzamelen, zodat de beschadigde vrouwen opgevangen kunnen worden en hun leven weer kunnen opbouwen.

De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap“, zegt Eric Corton in een verklaring.

Corton bezoekt voor de radiozender al jaren conflictgebieden om reportages te maken in het kader van Serious Request.

Het Glazen Huis staat in de week voorafgaand aan de kerstdagen, van 18 tot en met 24 december 2014, in Haarlem. Welke deejays plaatsnemen in het huis is nog niet bekend.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2013 stond het Glazen Huis in Leeuwarden. De actie bracht € 12.302.747,-  op voor de aanpak van kindersterfte door diarree en bereikte 12,3 miljoen Nederlanders. In 2014 staat het Glazen Huis in Haarlem, in 2015 in Heerlen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten