Search
Close this search box.

The Imaging Days: de eerste internationale namen bekend

Kort na de aankondiging vorige week werden The Imaging Days 2014 het meest besproken evenement in de radio-imaging wereld. Vandaag zijn er nog meer namen bekendgemaakt die een seminar komen doen op 8 en 9 september in Amsterdam.

James Stodd
James Stodd heeft gewerkt als Head of Station Sound bij Capital 95.8 Londen, als een senior producer bij BBC Creatieve marketing en was Manager Imaging and Production voor The Breeze Netwerk en JACK FM South Coast.

Dan Mumford
Dan Mumford is een volleerd componist, sound designer en producer wiens composities voor reclame, televisie en radio wereldwijd te horen zijn. Hij bracht 10 jaar door bij BBC Radio 1 als producer en Station Sound manager. Nathan Freeman heeft gewerkt bij Capital 95.8 , Kiss 100 , Magic 105.4 evenals BBC Radio 1 en 1Xtra. Onlangs pakte hij de Britse Radio Academy Award voor Beste Creatieve voor zijn huidige promo werk als Station Sound Producer bij BBC Radio 6 Music .

Samen zullen ze hun manier van werken bespreken aan de hand van audio, en ook delen ze een aantal geheimen over creaties en komen de imaging trends aan bod in het Verenigd Koninkrijk.

Lenja Faraguna
Uit Slovenië komt Lenja Faraguna over naar Amsterdam. Ze is de schrijver van “Grammar of the effective radio ad”. In de 90 minuten durende workshop leert Lenja de bezoekers van haar seminar ”Sex te hebben met de hersenen van je luisteraar”, zoals ze zelf zegt.

Ryan On The Radio
Ryan Drean is een imaging voice talent, producer en manager van een Jingle en Imaging service in de VS en Canada. Hij is ook bekend van zijn website ryanontheradio.com en de podcast genaamd “The Producers”, die de grootste namen in Radio Imaging over de hele wereld te gast heeft. Ryan zal zijn seminar richten de verantwoordelijkheden van een imaging director/producer tegenwoordig. Het is simpelweg niet alleen meer ”een leuke promo of sweeper maken”. Hoe zorg je ervoor dat je lekker creatief kan blijven, maar ook de verantwoordelijkheden op je neemt?

Simon Mumford
Vanuit Australie komt Simon Mumford naar The Imaging Days. Met zijn bedrijf Radico International was hij verantwoordelijk voor de (re) branding van een groot aantal radiostations over de hele wereld, waaronder Big FM in Duitsland. Simon zal het belang van Brand Communicatie tussen de Program Director en de Imaging Directors/Producer bespreken. Na de sessie van Mumford snap jij je Program Director beter en zul je tijd overhouden omdat je niet steeds je productie opnieuw hoeft te doen.

De Imaging Dagen
Dit jaar vinden op 8 en 9 september voor het eerst The Imaging Days plaats. Het is een nieuw evenement voor imaging, directors en producers, zo was eerder al te lezen op Radio.NL. The Imaging Days zijn een idee van Anthony Timmers van Capital of Media. Twee dagen lang bespreken zo’n twintig nationale en internationale professionals alle aspecten van het vak.

Uit Nederland zullen onder meer Chris Hartgers (Radio 538), Niels Franken (Radio 538), Arjan van Lierop (Sky Radio) en Guido Sprenger (Radio Veronica) aan het woord komen. Sky Radio Station Director Uunco Cerfontaine vertelt over de formatchange waarbij ook de imaging van Sky Radio werd aangepakt. Op dinsdag 9 september worden ook The Imaging Awards uitgereikt.

ReelWorld, ProductionVault, The Radio Imaging Library, Capital of Media, Radio.NL, Wise Buddah Jingles & Music Imaging , IMGR en No Sheet Music zijn de eerste premium partners van The Imaging Days 2014. [Radiowereld.NL]