Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wedstrijden WK Hockey live bij NOS op Ned 1 en 3 en Radio 1

De WK hockey, die voor het eerst in zestien jaar weer in Nederland worden georganiseerd, zijn voor de NOS aanleiding om veel aandacht hieraan te besteden via radio en tv. Van zaterdag 31 mei tot en met zondag 15 juni zijn dagelijks twee wedstrijden rechtstreeks te zien op televisie: 24 in totaal.

De NOS zendt niet alle wedstrijden uit. De kijkers die toch alle 76 duels live willen bekijken kunnen terecht bij NOS.nl. Als host broadcaster verzorgt de NOS bovendien de wedstrijdbeelden vanuit het Kyocera Stadion in Den Haag voor de rest van de wereld.

“De uitgebreide aandacht voor de WK hockey onderstreept dat de NOS er is voor alle sporten, en niet alleen voor voetbal”, aldus hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “Het is dit jaar bovendien het tweede grote sportevenement waarvan wij host broadcaster zijn, na het WK veldrijden in februari. En dan komen de WK BMX en de WK roeien er nog aan.”

Ook de manier waarop de wedstrijden in beeld worden gebracht is uniek, zegt Nooter: “Boven het veld komt een spidercam te hangen. Die kan – net als bij het Champions League-voetbal – fantastische beelden maken: van bovenaf, vanuit alle hoeken, mee met een aanval, maar ook mooie close-ups. Voor hockey is dat compleet nieuw.”

Televisie
NOS Studio Sport zendt op de wedstrijddagen twee wedstrijden rechtstreeks uit. Daaronder zijn in elk geval de wedstrijden van de Oranje mannen en vrouwen. Speelt Oranje, dan is het duel onderdeel van een twee uur durende live uitzending vanuit de skybox van het Kyocera stadion.

De presentatie, 15.45 uur (Nederland 1) en 19.30 uur (Nederland 3), is afwisselend in handen van Jeroen Stomphorst en Dione de Graaff, die worden bijgestaan door de oud-internationals Fatima Moreira de Melo (als de Oranje-vrouwen spelen) en Jacques Brinkman (als de Oranje-mannen spelen). Te gast bij de overige wedstrijden zijn onder anderen Floris Evers, Roderick Weusthof, Maartje Goderie, Minke Booij, Marilyn Agliotti en Minke Smeets-Smabers.

Radio 1
Op Radio 1 zijn alleen flitsen te horen van alle wedstrijden waarin Oranje speelt en doordeweeks wordt in NOS Langs de Lijn uitgebreid teruggeblikt op de sportieve gebeurtenissen in Den Haag. Op zondag 1 juni en zaterdag 7 juni komt NOS Langs de Lijn bovendien rechtstreeks vanuit het Kyocera Stadion. Mochten de Oranje vrouwen en/of mannen de finale halen, dan verhuist de uitzending op zaterdag 14 en/of zondag 15 juni opnieuw naar Den Haag. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten