Q-music Limburg neemt vijf FM-frequenties RADIONL over

Limburg heeft er een nieuwe radiozender bij: Q-music Limburg. Q-music is voortaan ook via vijf FM-frequenties te ontvangen in Limburg. In de ochtend krijgt Q-music Limburg een regionale karakter, met tussen 09.00 en 10.00 ‘Het Foute Uur’. De overige uren tussen 10.00 en 13.00 uur worden opgevuld door Joep Roelofsen. Hij is al sinds 2011 op Q te horen.

De rest van de dag (13.00 – 09.00) worden de programma’s van de landelijke versie van Q-Music ongewijzigd uitgezonden, zo was eerder al te lezen op Radio.NL.

“Landelijke commerciële zenders als Radio 538, Radio Veronica en Skyradio zijn in het zuiden in de auto nauwelijks te ontvangen. Het is veel mensen een doorn in het oog dat als je in het zuiden onderweg bent en een van deze zenders op wilt zetten de radio begint te sputteren en kraken. De enige Nederlandse popzender die je in de auto in Limburg tot nu toe probleemloos kan ontvangen is 3FM. Daar komt Q-music nu bij”, aldus initiatiefnemer Michael Bartelet in De Limburger.

“In Amerika zijn samenwerkingen tussen landelijke en regionale commerciële partijen heel normaal. Wat wij gaan doen is voor Nederland uniek.”

De landelijke commerciële zender is voortaan te ontvangen in Roermond en omstreken via 96.1FM, in en rondom Maastricht op 97.6FM, in Heerlen en omgeving op 97.7FM, in Sittard op 98.1FM en in Weert en omstreken op 98.5FM. Voorheen was smartlapzender RADIONL op deze frequenties te horen. [Radiowereld.NL]