Tv-reclame en voetbalbeschouwingen tijdens WK grootste ergenis

De grootste ergernissen van jongeren tijdens het WK voetbal: al het voor- en nabeschouw van deskundigen (43%) en de vele reclames op tv (38%). Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 1500 jongeren.

Toch hebben zes op de tien jongeren (59%) zin in het WK. Jongens vooral vanwege de voetbalwedstrijden, meiden beleven meer plezier aan de Oranjekoorts. Op de derde plek zetten zowel de jongens als de meiden de feestjes rondom het WK.

Nederland verliest van Spanje
De verwachtingen wat betreft de eerste wedstrijd van Oranje zijn laaggespannen. Nederland zal vandaag van Spanje verliezen, verwacht tweederde (66%). Slechts 9 procent gelooft in een overwinning op de Spanjaarden. Jongeren hebben wel meer vertrouwen in de prestaties tijdens de andere poulewedstrijden: driekwart (77%) denkt dat Oranje van Australië zal winnen en ook een meerderheid (56%) verwacht een zege op Chili.

Ruim driekwart (78%) denkt dan ook dat we de poulefase doorkomen. Slechts 9 procent van de ondervraagden denkt dat Oranje in de finale komt. En  59 procent heeft vertrouwen in bondscoach Louis van Gaal. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten