Search
Close this search box.

Jan de Hoop donderdag 25 jaar in dienst bij RTL

[Update] Jan de Hoop is komende donderdag (7 augustus 2014) 25 jaar werkzaam voor RTL Nederland. De nieuwslezer is vooral bekend als presentator van het RTL Ontbijtnieuws bij RTL 4 en RTL 7. In 2013 werd hij nog gekozen tot populairste nieuwslezer van Nederland.

De Hoop begon bij zeezender Radio Mi Amigo. Niet onder zijn eigen naam, maar onder het pseudoniem Frank van der Mast. Onder deze naam was hij later ook bij de Avro te horen. In 1987 kwam hij terecht bij Veronica Nieuwsradio. In 1989 stapte hij over naar RTL-Véronique, wat niet veel later de naam RTL4 kreeg. Daar werd hij de presentator van het Ontbijtnieuws, elke werkdag van 06.30 tot en met 09.00 uur.

Naast nieuwslezer is Jan de Hoop ook regelmatig dagvoorzitter, presenteert hij programma’s op de radio, spreekt hij stemmetjes in voor tekenfilms, maar hij was ook hij hofleverancier van het dagelijkse tv-programma onderdeel ‘De TV Draait Door‘ in DWDD. [Radiowereld.NL]

Update
Jan de Hoop over zijn zilveren jubileum: “Ik ben trots dat ik al zo lang mijn bijdrage lever aan het RTL Ontbijtnieuws. Het is elke keer weer een feest om samen met de hechte redactie de nieuwsuitzendingen samen te stellen en te presenteren. Ik ben ook dankbaar voor alle kijkers, het is leuk dat ze zo betrokken zijn. Ik krijg al veel felicitaties binnen via Twitter.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Ik vind Jan, naast een iconische presentator, ook een hele goede nieuwspresentator. Hij is in staat om op zijn geheel eigen wijze miljoenen mensen op een uitstekende wijze bij te praten. Als Jan het nieuws leest, komt het echt binnen. Je wilt naar hem kijken en je wilt naar hem luisteren. Hij informeert een kijker, Jan doet aan informatie-overdracht. En dat onderscheidt een goede nieuwslezer van een pratende pop.”