2Day FM Sydney wijzigt programma na tegenvallende luistercijfers

Southern Cross Austereo heeft besloten om het nieuwe jaar te starten met een nieuwe programmering op 2Day FM in Sydney. De hitzender heeft zijn marktaandeel het afgelopen jaar zien instorten. Vanaf januari presenteren Dan & Maz de ochtendshow, terwijl in juli Hamish & Andy terugkeren in de middag.

Marktaandeel ingestort na vertrek Kyle & Jackie O
Jarenlang was 2Day FM het populairste FM-station van Sydney. In januari zag de hitzender Kyle Sandilands en zijn co-host Jackie O Henderson, het populairste ochtendduo van de stad, na 10 jaar vertrekken naar rivaal KIIS 1065. 2Day FM startte daardoor met een nieuwe ochtendshow gepresenteerd door Jules Lund, Merrick Watts, Spice Girl Mel B en Sophie Monk.

Wie Radio.NL regelmatig leest weet inmiddels dat de luistercijfers desastreus hebben uitgepakt voor 2Day FM. Het marktaandeel is als een plumpudding in elkaar gezakt. Scoorde de ochtendshow van Kyle & Jackie O steevast 10% marktaandeel, de nieuwe ochtendshow was in de laatste meting goed voor slechts 3,6%. Het dieptepunt lag zelfs op 3,0%.

Afgelopen zomer besloot Mel B al te stoppen met de ochtendshow. Nu heeft 2Day FM besloten om maar helemaal de stekker uit het programma te trekken. Vanaf januari start de hitzender met een nieuwe programmering.

Dan & Maz naar de ochtend
Vanaf het nieuwe jaar presenteren cabaretier Dan Debuf en voormalig MTV-Veejay Maz Compton de ochtendshow op 2Day FM. Sinds begin dit jaar presenteren Dan & Maz (foto boven) de middagshow op de zender en over deze resultaten (4,3% marktaandeel) is het radiostation meer tevreden dan over de huidige ochtendshow. Naast 2Day FM is deze middagshow ook te horen op zusterstations als B105 in Brisbane, Fox FM in Melbourne en Hit107 in Adelaide.

Door de wijziging in de ochtend heeft Sophie Monk haar spullen inmiddels al gepakt bij de zender. Wat er met Merrick Watts gaat gebeuren is nog niet bekend. Jules Lund presenteert vanaf januari de middagshow. Het gaat overigens om een tijdelijke situatie.

Hamish & Andy terug in de middag
In juli keren Hamish Blake en Andy Lee, beter bekend als Hamish & Andy (foto onder), terug in de middag op 2Day FM en diverse andere stations in de grote steden. Momenteel presenteren beide heren nog het programma “Happy Hour” tussen 15 en 16 uur.

Tot december 2010 presenteerde het duo al zes jaar lang de middagshow. En met succes, want met dagelijks drie miljoen luisteraars was Hamish & Andy het populairste radioduo “down under”.

Stunts
De afgelopen jaren zorgden Hamish & Andy voor de nodige stunts. Zo organiseerden ze in 2008 een wedstrijd waarin gezocht werd naar een nieuwe smaak chips, waarbij zelfs de smaak jus voorbij kwam. Uiteindelijk werden er zelfs 60.000 zakjes juschips geproduceerd en uitgedeeld of verkocht in de winkels. Twee jaar eerder presenteerde het duo hun show vanuit Afghanistan.

In 2010 zorgden Hamish & Andy ervoor dat zanger en acteur Frank Stallone, het broertje van Sylvester, een ware hype werd in Australië. Stallone scoorde begin jaren ’80 een grote hit met “Far from over”. Deze hit werd dan ook regelmatig gedraaid tijdens de radioshow en de heren introduceerden zelfs iets nieuws: The Frank Effect. Far from over zou namelijk voor een gevoel van opgetogenheid en aanzienlijke lichamelijke stimulans zorgen. Uiteindelijk kregen Hamish & Andy het zelfs voor elkaar dat Stallone een eenmalig concert zou geven. Deze was al binnen vier minuten uitverkocht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten