2Day FM Sydney adopteert ‘Hit’ naam

Ter voorbereiding op de nieuwe programmering heeft Southern Cross Austereo (SCA) alvast een naamswijziging doorgevoerd bij de geplaagde hitzender 2Day FM in Sydney. Sinds kort gaat de zender door het leven als Hit 1041 2Day FM. Eerder werd SA FM in Adelaide al omgedoopt tot Hit 107.

Naar aanleiding van de start van Hit 107 in Adelaide in oktober heeft SCA besloten de naam Hit uit te rollen bij al zijn hitzenders in de grote Australische steden.

Sterker nog: het zogenaamde ‘Today FM’ netwerk heet nu ‘Today’s Hit’ netwerk. In de praktijk komt het er op neer dat de stations ‘Hit’ aan hun naam hebben toegevoegd.

2Day FM in Sydney heet daarom nu Hit 1041 2Day FM terwijl B105 in Brisbane als Hit 1053 B105 door het leven gaat. Een complete naamwijziging naar alleen Hit durfde SCA nog niet aan. Daarom is besloten om de naam vooralsnog alleen toe te voegen aan de bestaande namen.

Op de radio is de naamswijziging inmiddels al doorgevoerd bij 2Day FM en B105. Bij Fox FM Melbourne worden de wijzigingen in het nieuwe jaar doorgevoerd, als de zender concurrentie krijgt van KIIS 101.1. In januari 2015 krijgen alle radiostations ook nieuwe logo’s, waarin de naam Hit is verwerkt.

De naamswijziging is één van de vele wijzigingen die doorgevoerd wordt bij 2Day FM in Sydney. Eerder werd al bekend dat de hitzender weer een nieuwe programmering krijgt.

2014 Is een jaar om snel te vergeten voor 2Day FM. Zo ging rivaal KIIS 1065 er niet alleen vandoor met het ochtendduo Kyle Sandilands en Jackie O Henderson, maar ook met de luisteraars. De luistercijfers van het radiostation zakten als een plumpudding in elkaar.

Daarnaast flopte de nieuwe ochtendshow van 2Day FM compleet, waardoor deze na een jaar al weer afgeserveerd is.

Vanaf januari presenteren cabaretier Dan Debuf en voormalig MTV-Veejay Maz Compton de ochtendshow op 2Day FM. Het afgelopen jaar presenteerden zij de middagshow die op alle hitzenders van SCA te horen is.

In juli keren Hamish Blake en Andy Lee terug om de middagshow op het gehele netwerk te presenteren. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Jules Lund tijdelijk de middagshow zou gaan presenteren tot de komst van het populaire radioduo, maar de plannen zijn gewijzigd.

Het komend half jaar is Tim Lee tijdens de avondspits te horen op 2Day FM, terwijl op de overige hitzenders van SCA Dan en Maz te horen zijn met een compilatie van hun ochtendshow van 2Day FM. Jules Lund krijgt een avondshow tussen 18 en 19 uur op het netwerk. [Radiowereld.NL]