Tussenstand Glazen Huis zondag: 3,2 miljoen

Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren hebben sinds donderdagavond ruim 3,2 miljoen euro opgehaald voor Serious Request. Zondagavond stond de teller in het Glazen Huis in Haarlem, van waaruit de dj’s tegen betaling non-stop verzoekplaatjes draaien terwijl ze niets eten, op in totaal 3.218.294 euro.

Vorig jaar was de tussenstand op zondagavond 3.054.689 euro. De actie in Haarlem levert tot nu toe elke dag meer op dan vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leeuwarden stond. Daar leverde de jaarlijkse goededoelenactie van 3FM en het Rode Kruis in totaal het recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro op.

Gerard Ekdom verraste vriend en vijand zaterdag met de onthulling dat hij de man is die onder de naam Gary Fomdeck het nummer I’ll be there this Christmas heeft opgenomen. De kerstsingle stond zondag prompt op nummer 1 in de iTunes chart.

Al het geld dat hij met de hit verdient, gaat naar Serious Request. Zondagmiddag had het nummer al meer dan 13 duizend euro opgebracht. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten