Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inval bij onafhankelijke tv-zender Krim

Russische veiligheidstroepen hebben maandag een inval gedaan bij een onafhankelijke tv-zender op de Krim. Er werd apparatuur in beslag genomen en medewerkers kregen te horen dat de Russen op zoek waren naar archiefbeelden van een anti-Russisch protest van vorig jaar februari. Dat heeft de onderdirecteur van ATR gezegd in een videoboodschap die op YouTube werd geplaatst.

ATR werd opgericht als onafhankelijke zender voor de Krimtartaren. De zender was een van de laatste die een kritisch geluid liet horen over de regering in de Krim, die wordt gesteund door Moskou. De meeste mediabedrijven op de Krim hebben hun deuren gesloten of zijn vertrokken na de annexatie van het schiereiland door Rusland.

”Het lijkt erop dat de autoriteiten willen voorkomen dat we zien, horen en spreken”, aldus onderdirecteur Lilija Boedzjoerova. “Maar we hebben nog altijd het recht om te leven in ons geboorteland en niemand kan dat van ons afnemen.”

Volgens Boedzjoerova is het nog niet duidelijk of de zender de uitzendingen permanent moet staken. De website van ATR deed het maandag nog, maar via de website werden geen nieuwsuitzendingen uitgezonden, maar slechts westerse films. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten