Search
Close this search box.

Paul Witteman start wekelijkse muziekprogramma op NPO2

Paul Witteman is komende zondag voor het eerst te zien in het nieuwe tv-programma ‘Podium Witteman’. Dit is een wekelijks klassiek muziekprogramma van de NTR, elke zondag live op NPO 2, vanaf 17.05 uur.

In de allereerste uitzending vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam ontvangt Paul Witteman zanger Guus Meeuwis en zijn pianist/componist Jan Willem Rozenboom. Rozenboom is het brein achter de liedjes van Meeuwis, maar heeft onlangs alle Goldberg Variaties van J.S. Bach op cd opgenomen. Daarnaast verzorgt trompettist Eric Vloeimans met harpist Remy van Kesteren een optreden.

Ook te gast is de Componist des Vaderlands, Willem Jeths. Hij heeft, in opdracht van Podium Witteman, een muziekstuk gecomponeerd in het kader van Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar (in 2015 maandag 19 januari). De compositie wordt uitgevoerd door vocaliste Sterre Konijn en het ensemble Fuse.

Verder schuiven NRC-muziekredacteur Mischa Spel en dirigente Libia Hernández aan. Huispianist Mike Boddé gaat op avontuur met strijkersformatie Fuse en muzikale spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek of jazz. Een programma met bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten