Search
Close this search box.

Bijna miljoen Nederlanders hebben Netflix (filmpje)

Betaalzender Netflix heeft in Nederland 940.000 abonnees. Daarmee staat Nederland op de vijfde plek in de top 10 van landen waar Netflix het populairst is. Dat blijkt uit onderzoek waar de Amerikaanse krant The New York Times vrijdag over bericht.

Netflix zelf geeft geen abonnementendetails per land vrij. De Verenigde Staten telt de meeste abonnees met 37,7 miljoen betalende gebruikers. In de rest van de wereld zijn ruim 18 miljoen mensen aangesloten op Netflix.

De top drie wordt verder ingenomen door Engeland (3,1 miljoen) en Canada (3,1 miljoen). In de VS biedt Netflix ook de meeste series en films aan, ruim 8500.

Nederlandse abonnees betalen 7,99 per maand en hebben de beschikking tot slechts 2127 titels. Netflix is vooral populair geworden door de eigen series, die eens per jaar in zijn geheel beschikbaar worden gesteld, zoals Orange is the New Black en House of Cards. Van die reeks, waarin acteur Kevin Spacey een manipulatieve politicus speelt, wordt over twee weken het derde seizoen gelanceerd. [Radio.NL/Novum]

Netflix: Wat is het en wat kun je ermee?   Bekijk hieronder een promotie filmpje van een jaar geleden.

Gerelateerde berichten