Dennis Weening volgt mensen met selectieve eetstoornis op RTL5

Dennis Weening gaat voor RTL 5 het nieuwe programma Bizarre Eters presenteren. Presentator Dennis Weening volgt in het tv-programma samen met een voedingspsycholoog mensen met een selectieve eetstoornis.

RTL 5 wil met het nieuwe programma om 21.30 uur de bizarre eters een normaal voedingspatroon aanleren.

In het programma Bizrarre Eters word onder andere een vrouw gevolgd die 3 keer per dag spaghetti eet. ‘Er zijn ook mensen die bang zijn voor bepaalde groente of fruit’, aldus Weening. Sommige mensen hebben zelfs levensbedreigende eetgewoonten. ‘Zij hebben dan een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Voor zwangere vrouwen is dat extra gevaarlijk’.

Zeventig pakjes noodles per week of vijf keer per dag genieten van spaghetti met kaas; enkele van de twaalf deelnemers aan het nieuwe RTL 5-programma ‘Bizarre Eters’ zijn zwaar verslaafd aan een bepaalde voedselsoort. Daar tegenover staan de mensen die juist een eetfobie hebben. Zij gaan al zweten en trillen wanneer ze groenten zien, eten slechts een bakje chocoladevla per dag of vertrouwen alleen hun zelfgemaakte soep.

Voor alle deelnemers geldt dat ze lijden aan een selectieve eetstoornis die hun leven erg moeilijk maakt. Vanaf maandag 2 maart worden de twaalf bizarre eters gevolgd. In emotionele en soms humoristische gesprekken probeert Dennis er achter te komen hoe hun eetpatroon in elkaar steekt en hoe het zover is gekomen. Samen met voedingspsycholoog Lieveke Goossens zet Dennis alles op alles om de deelnemers te helpen hun eetstoornis te overwinnen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email