Lijsttrekkers scoren zeer matig in kijkcijfers op NPO2

Het debat met de lijsttrekkers uit de Eerste Kamer heeft Nieuwsuur maandag niet aan heel veel extra kijkers geholpen. Volgens de Stichting Kijkonderzoek (SKO) hebben slechts 738 duizend mensen gekeken naar het eerste verkiezingsdebat, dat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen werd gehouden.

De afgelopen week zat het aantal kijkers voor Nieuwsuur grofweg tussen de zes- en achthonderdduizend.

Aan het debat, dat werd gehouden in de plenaire zaal van de Eerste Kamer, deden de lijsttrekkers van de acht grootste partijen in de senaat mee.

Het programma van NOS en NTR werd uitgezonden vanuit de Eerste Kamer in Den Haag. Twan Huys en Dominique van der Heijden leidden het debat. De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 18 maart. De Provinciale Statenleden kiezen in mei de Eerste Kamerleden. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten