Scorpions krijgen eigen show op Duitse radio

Wat hebben Alice Cooper, Ronnie Wood (Rolling Stones) en de Scorpions met elkaar gemeen? Ze scoorden allemaal wereldwijde rockhits en ze hebben allemaal een eigen radioshow. De radioshow van Alice Cooper en Ronnie Wood bestaat al jaren, maar sinds afgelopen weekend mag ook de Scorpions aan dit rijtje toegevoegd worden.

Afgelopen zondagmiddag was op RockAntenne in Beieren de eerste uitzending van Scorpions Radio te horen. Zanger Klaus Meine (66) mocht het spits afbijten. Voortaan kruipt elke laatste zondag van de maand één of meerdere bandleden van de Duitse rockgroep achter de microfoon om de beste rockhits aller tijden te draaien en anekdotes te delen met de luisteraar.

De Scorpions scoorde in de jaren ’80 en ’90 dikke top 10 hits met “Still loving you” en “Send me an Angel”. De grootste hit was echter “Wind of change”, die drie weken lang op 1 stond in de Top 40. De plaat behaalde in de VS de vierde plaats van de Billboard Hot 100.

RockAntenne is in delen van Beieren op FM te ontvangen, alsmede in vrijwel heel Beieren via DAB+. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email