Search
Close this search box.

TV Oranje en RADIONL huldigen Koos Alberts

Een speciale oorkonde ter gelegenheid van maar liefst 10.000 draaibeurten voor zijn liedjes en een gratis opname van een videoclip aangeboden door TV Oranje. Die eer viel zanger Koos Alberts zaterdagavond 29 november te beurt tijdens een feestelijke avond ter gelegenheid van zijn dertigjarig artiestenjubileum.

TV Oranje en RADIONL huldigen Koos Alberts De redacties van TV Oranje en RADIONL hadden tezamen becijferd dat de nog altijd mateloos populaire levensliedzanger in de loop der jaren in totaal meer dan 10.000 keer gedraaid is in de uitzendingen. De muziekzenders grepen het jubileum aan om deze mijlpaal onder de aandacht te brengen en Koos in het zonnetje te zetten.

Volgens directeur Nico Silvius van RADIONL (foto) heeft zijn smartlapzender maar liefst 52 singles van zijn ‘Muzikale held’ Koos Alberts in het bestand.

Koos is voor RADIONL sinds jaar en dag een van de belangrijkste artiesten”, aldus Silvius. “Naast zijn talent is hij met zijn aangrijpende levensverhaal en enorme doorzettingsvermogen voor veel van onze luisteraars een echte muzikale held. Wij feliciteren Koos en zijn vrouw Joke dan ook van harte met dit unieke jubileum en zullen zijn liedjes onverminderd blijven draaien.”

Gratis videoclip van TV Oranje
TV Oranje-directeur Gerard Ardesch. “Koos Alberts gaf, samen Jan Vayne, Stef Ekkel en de inmiddels overleden Arne Jansen in 2005 het startschot voor TV Oranje”, aldus Ardesch. “Zijn clips heeft hij destijds direct aan TV Oranje beschikbaar gesteld omdat hij van meet af aan het nut inzag van een themazender voor de Nederlandstalige muziek .. De directie heeft daarom besloten om Koos Alberts ter gelegenheid van zijn jubileum een gratis videoclip aan te bieden.”

Jubileumfeest
Koos Alberts vierde zijn 30-jarig jubileum met een feestelijke avond in uitgaanscentrum Hardersplaza in zijn woonplaats Harderwijk. Hij trad daarbij op onder begeleiding van een live-orkest, waarbij alle grote hits van de geboren Amsterdammer voorbij kwamen. Ook waren er felicitaties en optredens van bekende collega’s als Emile Hartkamp, Corry Konings, Peter Beense, Jannes, Stef Ekkel, John de Bever, Pierre van Dam en Dirk Meeldijk. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten