Search
Close this search box.

Broadcast Partners wint aanbesteding West- en Noord-NL

De aanbesteding van het regionale DAB+netwerk voor West-Nederland en Noord-Nederland is gewonnen door zenderexploitant Broadcast Partners. Eerder won Broadcast Partners ook al de aanbesteding van het DAB+net voor Zuidwest-Nederland en Oost-Nederland.

De regionale publieke en commerciële radiostations, alsmede de AM-zenders dienen voor 1 september 2015 te starten met uitzenden via DAB+.

Hiervoor is een bovenregionaal kavel beschikbaar, dat is opgedeeld in vijf multiplexen (allotments): Oost (kanaal 6B – Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland), Zuidoost (kanaal 7A – Noord-Brabant en Limburg), West (kanaal 8A – Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noordwest (kanaal 9D – Noord-Holland noord en Friesland) en Zuidwest (kanaal 9D – Zeeland).

Lees verder in het grootste DAB Dossier van Nederland

Gerelateerde berichten