Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groenhuijsen en Borsato presenteren live-televisieshow‏ bij Max

Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato presenteren woensdag 15 april een nieuw avondvullend programma bij Max. In ‘Geef om je Hersenen’ gaat het om alles over de werking van ons brein. Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato presenteren live-televisieshow. en Bart Chabot is de verslaggever van de avond.

“Met onze hersenen kunnen we prachtige dingen bereiken. We maken er dromen mee waar en kunnen genieten van het leven. Onze hersenen bepalen wie we zijn en zorgen ervoor dat we kunnen lopen, praten en denken. Zo fascinerend, maar o zo kwetsbaar. Want als het misgaat in je hersenen, zijn de gevolgen rampzalig.

Eén op de vier Nederlanders krijgt te maken met een hersenaandoening en ieder jaar komen er 160.000 mensen bij. Van het ene op het andere moment verlies je jezelf, je karakter en je dromen. Dat is de keiharde realiteit voor een half miljoen mensen in Nederland.

In de afgelopen 25 jaar is er veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziektes beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er – mits er voldoende geld komt voor wetenschappelijk onderzoek – binnen 25 jaar een doorbraak is in het voorkomen en genezen van hersenziekten.”

De uitzending ‘Geef om je Hersenen’, mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting, is is 15 april te zien om 21.25 uur op NPO 1.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia staat vanaf maandag 13 april in Wekker-Wakker ook de hele week uitgebreid stil bij de hersenen. Zo wordt bij Omroep Max onder andere de invloed van de hersenen op voeding, bewegen en lezen behandeld. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten