Search
Close this search box.

RTL Nederland tevreden over 2014

RTL Nederland heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug, ondanks concurrentie van grote sportevenementen als het WK Voetbal en de Olympische Winterspelen die bij de publieke omroep te zien waren. De omzet nam met 2 procent toe tot 457 miljoen euro, zo meldde het bedrijf donderdag.

Met name de digitale activiteiten lieten een sterke groei zien, wat geleid heeft tot hogere inkomsten uit onlinevideo’s, aldus topman Bert Habets. Ook de doorlopende investeringen in film betaalden zich volgens hem uit. Het bedrijfsresultaat was met 103 miljoen euro net zo hoog als in 2013.

Moederbedrijf RTL Group zag de omzet licht afnemen tot 5,8 miljard euro. Ook het bedrijfsresultaat daalde iets, terwijl de nettowinst met circa een kwart verminderde tot 653 miljoen euro. RTL Group voorziet ook dit jaar geen verbetering, omdat de advertentiemarkt in Europa nog altijd zwak is. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten