Search
Close this search box.

Autosportklassieker ‘24 Uur Van Le Mans’ dit weekend bij RTL7

RTL 7 zendt dit weekend de ‘24 Uur Van Le Mans’ uit. De autosportklassieker is zaterdag vanaf 14.00 uur en zondag vanaf 00.00 uur te zien. Deze legendarische langeafstandsrace die 24 uur duurt, wordt voor de 83ste keer gereden op het Circuit de la Sarthe in Frankrijk.

Het live commentaar bij de race is in handen van een team deskundigen en oud-coureurs waaronder oud-winnaar Jan Lammers. Tom Coronel en Frank Verhoeven, terwijl presentator Allard Kalff op het circuit aanwezig is.

Allard Kalff: “De 24 uur van Le Mans is een van de meest unieke autosportevenementen. Voor de 83e keer gaan de mannen, en vrouwen, van start en racen zij 24 uur door tot zondagmiddag en het mooie is natuurlijk dat je dit 24 uur lang via RTL 7 kunt volgen. Spannend wordt het zeker, want Porsche, Toyata en Nissan gaan proberen de overheersing van Audi te doorbreken. Met het mooie weer, zoveel bezoekers en die bijzondere sfeer beloof het een groots spektakel te worden”.

24 uur Van Le Mans’
De 24 uur van Le Mans is de belangrijkste autorace ter wereld voor sportwagens. Met meer dan 300.000 toeschouwers langs het circuit en ruim 200 miljoen televisiekijkers is de race in het Franse Le Mans tevens het grootste sportevenement van Europa. Traditiegetrouw brengt RTL 7 de Nederlandse kijkers het grootste deel van de race live. Presentator Allard Kalff is in Le Mans aanwezig en verzorgt via een live-verbinding interviews en achtergrond verhalen vanaf de paddock.

Volgens de kenners gaat de editie van 2015 waarschijnlijk de recordboeken in als de snelste editie ooit. Op de startlijst zijn ook drie Nederlanders terug te vinden. In de LMP2 klasse is dat de Nederlandse-Chinees Ho-Pin Tung met een Morgan-Nissan. Autosport-omnivoor Jeroen Bleekemolen rijdt met een SRT Viper in zijn tiende Le Mans. De jongste telg uit het racegeslacht heeft in 2008 met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn de zege gepakt in de LMP2-klasse en neemt dit jaar deel in het GTE-AM-klassement. De derde Nederlander is Xavier Maassen, hij komt uit in dezelfde klasse als Bleekemolen, maar dan met een Porsche 911 GT3. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten