Search
Close this search box.

Radiostations strijden om populairste ochtendduo Sydney

Als het aan Southern Cross Austereo (SCA) ligt, keren Kyle Sandilands en Jackie O Henderson vanaf 2017 terug bij Hit 104.1 2Day FM. Volgens de Daily Telegraph heeft het mediaconcern het duo $12 miljoen per jaar geboden om terug te keren. Anderhalf jaar geleden stapte het duo over naar KIIS 1065 van rivaal Australian Radio Network (ARN).

Jarenlang was 2Day FM het populairste FM-station van Sydney. In januari 2014 zag de hitzender Kyle Sandilands en zijn co-host Jackie O Henderson, het populairste ochtendduo van de stad, na 10 jaar vertrekken naar rivaal KIIS 1065. Het gevolg was dat het marktaandeel van 2Day FM in elkaar klapte. Van de ruim 8% was er na een maand nog maar 4% over. Inmiddels is het marktaandeel gedaald naar 2,7%.

KIIS 1065 daarentegen zag het marktaandeel omhoog schieten. Met 8,9% is de zender het populairste station op FM in Sydney. De ochtendshow met Kyle & Jackie O scoort zelfs een marktaandeel van ruim 10%.

Bij SCA wordt het laten gaan van Kyle & Jackie O inmiddels al gezien als de grootste fout die het mediaconcern heeft gemaakt. Doordat er geen nieuwe overeenkomst werd bereikt eind 2013, wist ARN het duo weg te kapen voor $10 miljoen. Het vertrek van het populaire ochtendduo bij 2Day FM heeft SCA inmiddels al tientallen miljoenen gekost.

Eind 2016 loopt het driejarige contract van Kyle & Jackie O met ARN af. Volgens de Daily Telegraph is SCA erop gebrand om het duo terug te halen naar Hit 104.1 2Day FM. Het mediaconcern zou het duo zelfs $12 miljoen per jaar bieden.

Tegenover de krant verklaart Sandilands: “Ik stap niet zo gauw meer over voor het geld. Er is meer voor nodig. $12 Miljoen is een mooi bedrag per jaar. Ik ben blij dat SCA geld aan ons biedt. Want wat ze ook bieden, ARN biedt meer en dat drijft onze prijs mooi op.”

SCA wilde niet reageren op de geruchten.

Dit jaar haalden Kyle & Jackie O meerdere keren het nieuws met ontroerende acties. In februari verrasten ze de moeder van een overleden zoon. Middenin het rouwproces werd zij gedwongen weer aan het werk te gaan om de rekeningen te kunnen betalen. Vorige maand vroeg een vrouw haar vriend live op de radio ten huwelijk. [Radiowereld.NL]