Radio 6 reikt Icon Award 2015 uit aan Chaka Khan

Radio 6 heet zaterdag op het North Sea Jazz festival de ‘Radio 6 Icon Award’ uitgereikt aan Chaka Khan. De zangeres kreeg de Icon Award uitgereikt vlak voor haar optreden in de Nile zaal, uit handen van zendermanager Wilbert Mutsaers.

De publieke soul- en jazz-zender eert Khan voor ‘haar muzikaliteit en veelzijdigheid in zoveel verschillende stijlen, met name de soul en funk’.

Met de Icon Award huldigt Radio 6 jaarlijks een band of artiest voor zijn of haar onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. Eerder ontvingen Nile Rodgers (2014), Marcus Miller (2013) en Maceo Parker (2012) de Radio 6 Icon Award.

“Chaka Khan is een zangeres van ongekende kwaliteit. Met haar karakteristieke stemgeluid en enorme stembereik weet ze al meer dan 40 jaar te overtuigen. Met klassiekers als Through The Fire, I’m Every Woman, I Feel For You, Tell Me Something Good en Ain’t Nobody en talloze samenwerkingen in jazz, gospel, funk, R&B, disco en soul is zij één van de belangrijkste stemmen ooit”, zegt juryvoorzitter Wilbert Mutsaers.

De Icon Award van NPO Radio 6 is onderdeel van de Soul & Jazz Awards 2015. Op donderdag 8 oktober reikt de publieke soul en jazz-zender de Soul & Jazz Awards uit. Radio 6 bepaalt samen met de luisteraars welke genomineerde soul- en jazzartiesten van eigen bodem naar huis gaan met een Soul & Jazz Award. [Radiowereld.NL]