Wie gaat De Klassieken presenteren op Radio 4 ?

Hans Smit nam op vrijdag 1 mei afscheid als presentator van het radioprogramma ‘De Klassieken’, het ochtendprogramma tussen 09.00 en 12.00 uur van de publieke klassieke radiozender Radio 4. Vrijdagmorgen, 10 juli, is om 11.45 uur in De Klassieken de nieuwe presentator of presentatrice bekendgemaakt die vanaf 3 augustus aan de slag gaat.

Hans Smit was sinds mei niet meer te horen in het radioprogramma ‘De Klassieken’ op Radio 4. Hij presenteerde het klassieke ochtendprogramma slechts een jaar lang. Hij volgde in 2014 Clairy Polak op.

Ab Nieuwdorp
Ab Nieuwdorp volgt Hans Smits op vanaf maandag 3 augustus 2015. Ab presenteert momenteel het radioprogramma ‘Licht op 4’ op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Update
Nieuwdorp is geen onbekende op de publieke klassieke zender. De afgelopen jaren presenteerde Ab het dagelijkse radioprogramma Licht op 4, maar hij was ook geregeld te horen als presentator bij live-concerten en eerder al van Muziek aan tafel. Ab is afkomstig van de Radio 4-opleiding en nam afgelopen jaren al geregeld plaats achter de microfoon van De Klassieken, zo meldt Radio 4 in een persbericht. Vanaf 3 augustus is hij als vaste presentator iedere ochtend te horen in het NPO Radio 4-programma De Klassieken.

“Herken je dat? Je bent onderweg. Je luistert radio en wordt verrast door de muziek. Je wil de auto nog niet verlaten. Je blijft even zitten, neemt de tijd en laat de muziek over je heen komen. Of je bent thuis en de klanken die je hoort raken je, waardoor je nog even niet aan de slag gaat. Díe ervaring bij de luisteraars van De Klassieken jaag ik na. Ik wil ze meenemen naar andere plaatsen en andere tijden met de mooiste klassieke muziek in waardevolle uitvoeringen”, zegt Ab Nieuwdorp.

Tim Moen, Eindredacteur Radio 4: “Ik ben erg blij dat Ab iedere dag te horen zal zijn in een van onze best beluisterde programma’s. Hij is een echte muziekliefhebber, met humor en oprechte betrokkenheid bij onze luisteraars. De ideale combinatie voor een programma als De Klassieken.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten