Veronica deejays zondag aan de start van Amsterdam City Swim

Radio Veronica deejays Nicky Verhage en Michael Blijleven zwemmen zondag (6 september) samen met een flink aantal sportieve BN’ers, 2 kilometer door de Amsterdamse grachten tijdens de Amsterdam City Swim. In totaal zwemmen 4 Radio Veronica-teams mee.

De teams vragen hiermee aandacht voor de zenuwziekte ALS en zwemmen in het bijzonder voor de 55-jarige Roland Jorna uit Arnhem, een goede vriend van Nicky en Michael bij wie in november 2014 de diagnose ALS is vastgesteld.

Al weken leven Nicky (side-kick in de ochtendshow van Jeroen van Inkels Rinkeldekinkel) en Michael (die iedere werkdag zijn avondshow presenteert) toe naar de Amsterdam City Swim. Het deejay-duo zette zich de afgelopen periode actief in om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld op te halen voor het zwemevent.

Zo zwommen Nicky en Michael eerder dit jaar al 1 mile tijdens de New Amsterdam City Swim in New York en konden luisteraars van Radio Veronica hen inhuren voor een klus, een ‘heitje voor een karweitje’. Al het geld dat is opgehaald komt geheel ten goede aan de Amsterdam City Swim en Stichting ALS.

Foto: V.l.n.r.: Michael Blijleven, Roland Jorna en Nicky Verhage

De 4 Radio Veronica-teams bestaan uit de volgende 14 zwemmers:
Team 1
Team Captain Nicky Verhage (Radio Veronica-deejay), samen met Robert Schoemacher (cosmetisch arts), Lennart Timmerman (acteur van o.a. SpangaS en GTST)

Team 2
Team Captain Michael Blijleven (Radio Veronica-deejay), samen met Euvgenia Parakhina (choreografe, danscoach, jurylid en Ruslandkenner), Ruud Feltkamp (GTST-acteur en bekend als dj ‘Rudi Feral’)

Team 3
Team Captain Astrid Jorna (vrouw van Roland), Frederique (dochter van Roland), Floris (schoonzoon van Roland) en Marjet (goede vriendin van de Jorna’s)

Team 4
Team Captain Jan Joost van Gangelen (voetbalpresentator), samen met Mariska Hulscher (jurist, coach en redacteur bij Pauw en Jinek) en Bas van Velthoven en Nick Driebergen (beiden voormalig Olympisch topzwemmers) [Radiowereld.NL]