Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Wereld Draait Door viert zaterdag 10 jarig bestaan

‘De Wereld Draait Door’ bestaat op 10 oktober alweer 10 jaar. Het programma komt daarom eenmalig vanuit Studio 22 in een uitvergroot decor met álle huisbands, comedians, tafeldames en –heren en heel veel vaste gasten. In een extra lange uitzending, met achthonderd man publiek, viert DWDD het tienjarig bestaan.

10 Jaar DWDD’ met Matthijs van Nieuwkerk is zaterdagavond 10 oktober om 21.05 uur te zien op NPO1. Normaal komt het programma (bijna) live vanuit studio Zuiveringshal Oost op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Deze keer heeft de Vara Studio 22 afgehuurd voor 10 Jaar ‘De Wereld Draait Door’.

Presentatoren
Het werd in het begin afwisselend gepresenteerd door Francisco van Jole en Matthijs van Nieuwkerk. In 2006 vond Matthijs van Nieuwkerk het programma ‘Holland Sport’ belangrijker, daarom namen Claudia de Breij, Menno Bentveld en Joost Karhof, Astrid Joosten en Isolde Hallensleben het tijdelijk over. In 2006 kreeg het programma een eervolle vermelding van de Stichting Nipkow en in 2007 de Gouden Televizier-Ring en in 2011 tevens de Zilveren Nipkowschijf.

Alle huisbands brengen zaterdag in ‘De Wereld Draait Door’ een ode aan Aretha Franklin – die al tien jaar voor aanvang in de studio gedraaid wordt op verzoek van Matthijs van Nieuwkerk. De presentator is namelijk een beetje bijgelovig. Er wordt ook teruggeblikt op tien jaar actualiteiten en tien jaar mooie, ontroerende, spraakmakende gesprekken. Er wordt afgesloten door een stand-up van Pieter Derks en Peter Pannekoek, én een speciale Lucky TV. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten