Search
Close this search box.

Publieke omroep onderzoekt gezondheid van 100 jarige

Wat hebben mensen die gezond 100 jaar en ouder worden wat de meeste mensen niet hebben? Het wetenschapsprogramma ‘De Kennis van Nu’, gepresenteerd door Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen, gaat op onderzoek. Het programma is elke woensdag te zien om 19.20 uur op NPO 2.

Zelfs optimisten die denken dat de kinderen van nu allemaal de honderdjarigen van straks zijn, weten niet hoe het komt dat de kans om bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer te krijgen bij honderdjarigen veel kleiner is dan bij jongere bejaarden.

Het tv-programma ‘De Kennis van Nu’ volgt het werk van VU-onderzoeker dr. Henne Holstege. Zij onderzoekt zoveel mogelijk hersenen van overleden honderdplussers en ze speurt in het DNA  naar het geheim van gezond oud worden.

Presentator Diederik Jekel was aanwezig bij een unieke bijeenkomst waar 27 mensen van 100 jaar en ouder bij elkaar kwamen, onder wie Cor Burggraaff en Johan van Hulst. Mevrouw Burggraaff (100) rijdt nog dagelijks auto om boodschappen te doen en familie en vrienden te bezoeken. Johan van Hulst (104) is verzetsheld, politicus en pedagoog – en nog altijd erg bij de tijd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten