NPO trekt stekker uit cultuurprogramma Opium

Het kunst- en cultuurprogramma Opium van de Nederlandse Publieke Omroep stopt. Opium, gepresenteerd door Cornald Maas, is voor het laatst te horen op donderdag 10 december. De wekelijkse talkshow was zo’n zeven jaar op de buis te zien.

De publieke omroep AvroTros komt in 2016 met een nieuw programma over podiumkunsten, tevens gepresenteerd door Cornald Maas.

“Het beleid van NPO 2 richt zich op minder praatprogramma’s en meer programma’s die tot de verbeelding spreken”, zo meldt de NPO. “Het idee van het nieuwe programma is in de wereld van kunst en cultuur te duiken, in plaats van in de studio te zitten.”

Volgens de NPO was de talkshow niet onderscheidend genoeg van programma’s als De Wereld Draait Door, waarin gasten ook over cultuur praten. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten