Search
Close this search box.

Mattie en Wietze behalen recordmarktaandeel op Qmusic

Sinds de start van de ochtendshow van Mattie Valk en Wietze de Jager op 10 april 2012 steeg het marktaandeel aanzienlijk, tot een hoogte van 20% (doelgroep 20-34 jaar). Mattie & Wietze behalen daarmee in de periode januari – februari 2016 hun hoogste marktaandeel ooit.

Het marktaandeel is tijdens hun bijna vierjarig bestaan inmiddels met 89% gestegen.

Daarmee verstevigen ze ook hun positie als 2e ochtendshow van Nederland na Radio 538 in de doelgroep 20-34 jaar.

Wekelijks bereikt de ochtendshow van Mattie & Wietze ruim 1,3 miljoen unieke luisteraars van 10 jaar en ouder, een groei van 7% ten opzichte van het jaar ervoor en 24% ten opzichte van de start in 2012. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van NLO/ GfK, periode januari-februari 2016 (ma-vr).

Q-deejay Wietze de Jager: ‘Elke ochtend proberen we op onze eigen manier een frisse en energieke ochtendshow te maken, gericht op de jongerendoelgroep. Met verrassende maar vooral ook relevante content willen we een ander geluid brengen. Natuurlijk staan we stil bij dit soort mijlpalen waar we met trots op terugkijken, maar vooral kijken we vooruit om de show van morgenochtend nog beter te maken dan vandaag.’

Iwan Reuvekamp, programma directeur Qmusic: ‘Het is mooi om te zien dat Nederland een nieuwe generatie radiomakers waardeert, waarvan Mattie en Wietze een voorbeeld zijn. Het is uniek dat zij in zo’n korte periode naar deze toppositie zijn gegroeid. Met een vaste koers hebben zij maandelijks een exponentiele groei weten vast te houden, een mooi compliment vanuit de luisteraars’.

Qmusic
Het belang van een groeiende ochtendshow is ook terug te zien in het stijgende marktaandeel van de zender. Qmusic behaalde in januari- februari 2016 een marktaandeel van 9,1% in de 10+ doelgroep, een recordmarktaandeel voor deze periode. Dit is een stijging van 8% procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Billboard
Op de nieuwe billboard reclame suggereert Qmusic dat het duo Mattie & Wietze iedere ochtend te horen is tussen 06.00 en 09.00 uur, maar dit is alleen van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is Bas van Nimwegen te horen. [Radiowereld.NL]