Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Passion live te volgen via virtual reality (filmpje)

The Passion in Amersfoort is op 24 maart live te ervaren via virtual reality (VR). Wie de VR-bril opzet, waant zich op het zelfde monent te midden van band en artiesten op het hoofdpodium. The Passion is het eerste televisieprogramma in Nederland dat VR zo toepast.

“The Passion is het mooie maar ook pijnlijke verhaal van zelfopoffering en hoop. We willen dit bijzondere verhaal toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek,” vertelt EO-directeur Arjan Lock. “Via deze techniek kunnen nog meer mensen, die niet live aanwezig kunnen zijn bij het evenement, The Passion met nog meer impact beleven.”

De 360-graden camera staat op 24 maart zo gepositioneerd dat de band en de artiesten van dichtbij te zien zijn. Op die manier komt het paasverhaal dat aan de hand van Nederlandstalige popmuziek wordt gezongen dichterbij dan ooit.

Ook na The Passion kan de gebruiker de mooiste momenten uit de uitzending terugkijken in de app genaamd ‘EO VR’. De app ‘EO VR’, gratis te downloaden voor Android en iOS.

Netflix
Netflix gaat de Amerikaanse versie van The Passion wereldwijd distribueren. De uitzending is op dinsdag 22 maart internationaal beschikbaar op Netflix, maar nog niet in Nederland, waar de EO en de KRO op donderdag 24 maart een eigen Passion organiseren in Amersfoort. In Nederland is de Amerikaanse Passion daarom vanaf vrijdag 25 maart beschikbaar op Netflix. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten