Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiomaker Frits Spits twee dagen in Koninklijk Concertgebouw

Radiomaker en presentator Frits Spits staat komende maandag en dinsdag (11/12 april) in Het Koninklijk Concertgebouw met ‘De Standaards van Spits live’. Tijdens dit concert komt een aantal van de 90 liedjes die hij in zijn boek ‘De Standaards van Spits’ beschrijft tot leven.

Radiomaker Frits Spits twee dagen in Koninklijk Concertgebouw In de Kleine Zaal vertelt Frits Spits over de tekst en de muziek. Zijn verhalen worden afgewisseld met de liedjes, uitgevoerd door gasten Ellen ten Damme en Gé Reinders.

Muzikale begeleiding is er van de Nederpop Allstars, een band samengesteld uit oud-leden van Nederpopbands. Acteur Frank Lammers regisseert de twee avonden.

‘De Standaards van Spits’, dat eind 2015 verscheen, is een persoonlijke canon over muziek, taal en inhoud, veelal gevat in een miniportret van de betreffende artiest en gelardeerd met persoonlijke herinneringen. Ook verwoordt Frits Spits vaak de betekenis van een lied voor de Nederlandstalige muziekgeschiedenis. Het boek beleefde onlangs zijn 6e druk, zo vertelt hij in het onderstaande filmpje.

Frits Spits / Frits Ritmeester
Frits Spits, een pseudoniem voor Frits Ritmeester, is één van de bekendste radiomakers van Nederland. Hij verwierf landelijke bekendheid met onder andere De Avondspits, Tijd voor Twee en De Taalstaat. Voor zijn radiowerk ontving hij vele prijzen, waaronder de Zilveren Reismicrofoon (1999) en de Marconi Oeuvre Award (2008).

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Bestellen kan via de website van het Koninklijk Concertgebouw. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten