Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koningin Máxima opent actie Klassiek Geeft bij Radio 4

Ook dit jaar organiseert Radio 4 weer de actie ‘Klassiek Geeft’. Hiermee zamelen de klassieke zender geld en instrumenten in voor het Instrumentendepot Leerorkest. Radio 4 wil hiermee zoveel mogelijk kinderen de kans geven om muziekles te krijgen op school.

Koningin Máxima opent actie Klassiek Geeft bij Radio 4 Koningin Máxima geeft woensdag (25 mei) het startsein voor de actie ‘Radio 4 Klassiek Geeft’. De actie wordt geopend door Koningin Máxima tijdens een speciale locatie-uitzending tussen 9 en 12 op een basisschool in Den Bosch.

In de uitzending praat Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp met diverse gasten over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin en alle activiteiten.

Radio 4 Klassiek Geeft
Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Er is ook een online veiling waar NPO Radio 4 bijzondere veilingitems aanbiedt en waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt. Met deze landelijke inzamelingsactie draagt de publieke klassieke radiozender bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

Radio 4 organiseerde de actie Klassiek Geeft al eerder in 2011 en 2014. In totaal zijn er al meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim € 44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het ‘Instrumentendepot Leerorkest’ voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten. Radio 4 sluit de actie af op vrijdag 10 juni met een uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam, met veel muzikale gasten, live muziek, de laatste binnenkomende instrumenten en de uiteindelijke opbrengst van de actie. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten