Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mark Rutte is een van de Zomergasten bij Vpro

[Update] Minister-president Mark Rutte is één van de zes Zomergasten. Hij is op zondag 4 september te gast in de laatste aflevering van komend seizoen dat op 31 juli begint op NPO 2, met Thomas Erdbrink als nieuwe presentator.

Mark Rutte, sinds 2010 minister-president van Nederland: “Ik ben een trouwe kijker van Zomergasten. De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat. Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit.”

Thomas Erdbrink: “Ik woon al lang in Iran, maar volg het Nederlands nieuws op de voet. En daarom zie ik, als nieuwsgierige buitenstaander, heel erg uit naar het Zomergasteninterview met Mark Rutte. Hij is een liberaal, onder zijn leiding staat Nederland er – in de statistieken in ieder geval – redelijk goed voor. Maar desondanks heeft in ons land iedereen constant wat te klagen, zo lijkt het wel. Hij niet, hij moet altijd lachen. Maar wat gaat er schuil achter dat guitige gelaat?”

Gasten
Dyab Abou Jahjah is op zondag 31 juli de eerste van zes Zomergasten van dit seizoen bij de VPRO. De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck (tweede foto) is zondag (21 augustus) te gast. Arjen Lubach (derdede foto) schuift zondag 7 augustus aan. Hedy d’Ancona is op zondag 14 augustus te gast. Andrea Maier(onderste foto), de jongste hoogleraar interne geneeskunde van Nederland, is op zondag 28 augustus te gast in VPRO Zomergasten. Minister-president Mark Rutte sluit de rij op zondag 4 september.

VPRO Zomergasten
VPRO Zomergasten is een drie uur durend live interviewprogramma waarin een gast zijn favoriete beeldfragmenten kiest en daarover wordt geïnterviewd. Dit jaar is Journalist en Iran-correspondent Thomas Erdbrink de presentator van het tv-programma.

Sinds 1988 werd VPRO Zomergasten achtereenvolgend gepresenteerd door: Peter van Ingen, Freek de Jonge, Wim T. Schippers, Hanneke Groenteman, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Connie Palmen, Joris Luyendijk, Bas Heijne, Margriet van der Linden, Jelle Brandt Corstius, Jan Leyers en Wilfried de Jong. VPRO Zomergasten is dit seizoen te zien van 31 juli tot en met 4 september, iedere zondagavond om 20.15 uur bij de VPRO op NPO 2. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten