Search
Close this search box.

Glazen Koets vervangt Gouden Koets op Prinsjesdag bij NOS

Ook dit jaar brengt de NOS Prinsjesdag weer uitgebreid in beeld. Van de rijtoer tot de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde. Dat is traditie. Eén (sinds 1903) onlosmakelijk onderdeel van de ‘derde dinsdag in september’ is er dit keer echter niet bij: de ‘Gouden Koets’.

Het rijtuig wordt de komende jaren gerenoveerd (beelden van de demontage van de ‘Gouden Koets’ zijn in de uitzending te zien). Om die reden rijden koning Willem-Alexander en koningin Máxima, dit jaar voor het eerst, met de ‘Glazen Koets’ van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal en omgekeerd.

Na de balkonscène volgen de overhandiging van de Miljoenennota door minister Dijsselbloem van Financiën en de eerste reacties op de kabinetsplannen. De centrale presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Dominique van der Heyde het politieke gedeelte verzorgt.

NOS Prinsjesdag 2016 is dit jaar op dinsdag 20 september te zien van 12.20 tot en met 15.50 uur op NPO 1 en een samenvatting is te zien van 19.20 tot 19.50 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten