Search
Close this search box.

Virgin Radio breidt verder uit in Canada

Virgin Radio is voortaan in nog meer Canadese steden te ontvangen. Na Edmonton, Calgary, Vancouver, Toronto, Winnipeg, London en Montreal is de hitzender sinds vrijdag ook in Halifax en Kitchener te ontvangen. Hier verdwenen 101.3 The Bounce (CJCH) en Kool 105.3 (CFCA).

Virgin Radio breidt verder uit in Canada Door de uitbreiding van afgelopen vrijdag is het aantal radiostations dat in Canada onder de Virgin vlag opereren gestegen tot negen.

Al deze radiostations zijn eigendom van Bell Media, die hiervoor een contract heeft gesloten met Richard Branson voor het gebruik van de naam.

Voor luisteraars van The Bounce in Halifax, Nieuw-Schotland, zijn de wijzigingen minimaal. Eigenlijk is alleen de naam van de zender gewijzigd. The Bounce had namelijk al een hitformat en alle deejays blijven op de zender te horen. The Bounce stond op de zesde plaats bij de luistercijfers met een marktaandeel van 6,7%.

In Kitchener, Ontario, zijn de wijzigingen ingrijpender. Kool 105.3 had een popformat, maar is nu dus opgeschoven naar Top 40 hits. Momenteel draait de zender non-stop muziek. In de komende weken wordt de nieuwe programmering bekendgemaakt.

Inmiddels is wel bekend dat middagdeejay Andrew Gerrior de zender verlaten heeft, terwijl ochtenddeejay Angie Hill naar zusterstation KFUN 99.5 verhuist om hier de ochtendshow te presenteren. Op de classic hitszender vervangt ze Join Sarge en Michelle Cruise.

Met 105-3 Virin Radio opent Bell Media de frontale aanval op 91.5 The Beat (CKBT) van rivaal Corus. The Beat staat met 8,3% marktaandeel op de derde plaats, terwijl Kool gelijk daarachter staat met marktaandeel van 7,6%. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten