Nick & Simon krijgen 100% NL Oeuvre Award

Nick & Simon hebben maandag 100% NL Oeuvre Award gekregen voor hun gehele muzikale oeuvre. Het duo kreeg de Award uit handen van Winston Gerschtanowitz.

Nick & Simon krijgen 100% NL Oeuvre Award Programmadirecteur Roland Snoeijer: “Dit jaar is een bijzonder jaar voor Nick & Simon, want zij vieren net als 100% NL hun 10-jarig jubileum. En wat hebben deze mannen in de afgelopen jaren eigenlijk niet gedaan?

Een succesvolle muzikale carrière met 11 nummer 1-hits. Nick & Simon waren ook te zien in een flink aantal televisieprogramma’s, brachten dit jaar een boek uit, deden Symphonica in Rosso en spelen al jaren rond kerst in Ahoy.

Dit jaar staat er rond die tijd ook weer een grote jubileumconcertreeks op het programma. Nick & Simon horen bij de Nederpop en daar wil 100% NL ze namens onze luisteraars graag voor belonen.”

Nick Schilder&Simon Keizer
Nick Schilder: “Meestal is een Oeuvre Award een afsluiting, natuurlijk sluiten we nu de eerste 10 jaar af. Maar we zijn zeker van plan om er nog 10 jaar aan vast te plakken.” Simon Keizer vertelt verder: “100% NL heeft ons de afgelopen 10 jaar heel erg gesteund en daarom zeg ik: samen op naar ons 20 jarig jubileum.”

100% NL Awards
Op 7 februari 2017 worden de 100% NL Awards over 2016 uitgereikt, dé publieksprijs voor Nederlandse popmuziek. De 100% NL Oeuvre Award wordt traditiegetrouw eerder in het jaar uitgereikt. Het is de zevende keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato en Guus Meeuwis de popprijs. [Radiowereld.NL]