Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiozender Wild FM verandert de naam in Wild Hitradio

[Update4] De regionale radiozender ‘Wild Hitradio’ uit Noord-Holland gaat komende maand haar naam veranderen van ‘WildFM Hitradio’ naar ‘Wild Hitradio’. De directe aanleiding voor de naamswijziging is ontstaan doordat het domein WildFM.nl ontnomen is door Bas Emons.

Bas Emons, voorheen korte tijd accountmanager bij Wild, is al vaker in opspraak geweest voor een soortgelijke actie bij Decibel.

Waarom Bas Emons de domeinnaam Wildfm.nl op zijn eigen naam heeft gezet is (nog) onduidelijk. Welke actie het radiostation gaat nemen tegen Bas Emons is op dit moment nog niet bekend.

Wild Hitradio
Vanaf begin november zal het volledige radiostation voorzien zijn van de nieuwe naam: Wild Hitradio.

Tevens zal WildFM Hitradio eveneens hierbij alle namen online recht trekken. Op dit moment is er al een start gemaakt om alles om te zetten. Zo is twitter van @WildFM naar @WildHitradio omgezet. Dit geldt ook voor Facebook, Snapchat en natuurlijk de website. 

“De luisteraar kan ons vanaf 1 november veel beter vinden onder één en dezelfde naam, waarbij de plannen voor een naamswijziging eind 2015 al waren gemaakt. Wij faden de term ‘FM’ langzaam uit, zodat onze andere platforms ‘Wild’ kunnen dragen en het op DAB+ ook nog te snappen valt.

Het domein wildfm.nl was niet meer in bezit van WildFM. We hebben daarom van een nood een deugd gemaakt. Daarom heb ik besloten om per direct van dit domein af te stappen en te genieten van volledige onafhankelijkheid. Dat laatste voelt goed”, aldus Rick Waltmann, Station-Director Wild Hitradio.

“Het loopt weer lekker bij Wild. Het station leeft en is in volle bloei. Dat heeft ook te maken met de samenwerkingen van het afgelopen jaar. Zo zijn wij mediapartner van een beachclub, trekken wij de regio weer in en hebben wij onlangs ons eigen inpandig Wild Cafe geopend. Dat is een besloten Cafe waar wij live vanuit kunnen uitzenden. Ik merk dat men ons weer opzoekt. En als daarbij de NLO cijfers dan ook nog eens goed zijn, is dat reden genoeg voor ons team om deze successen te vieren. Dat is het enige wat telt.” [Radiowereld.NL]

Update
Volgens Bas Emons ligt het aan Wild FM zelf dat de zender haar domeinnaam is kwijtgeraakt.

“Hans Kortlevers en Henk Zeeman hebben mij een loer gedraaid én niet andersom. In 2013 heb ik samen met Koen van Tijn, Hans Kortlevers en Henk Zeeman via de curator de complete boedel, licentie en intellectuele rechten van het failliete Wild FM B.V. overgenomen. Dat ik slechts
tijdelijk alleen maar een accountmanager zou zijn geweest is gelogen. Koen van Tijn en ik waren beiden de initiatiefnemers van de overname. Koen eerst individueel met Hans Kortlevers als zijn investeerder en ik individueel met Henk Zeeman als mijn investeerder.”

Uiteindelijk is besloten om de het station gezamenlijk over te nemen.

“Helaas is er kort na de nieuwe start door manipulatie vanuit Pierre Karsten (Decibel, red.) bij onder meer Hans Kortlevers heel veel onterechte ruis ontstaan. Dit was in die situatie zoals je zult begrijpen opnieuw voor mij een bijzonder akelig gevoel. Vervolgens zijn Hans Kortlevers en Henk Zeeman tot vandaag de dag richting mij en mijn bedrijven diverse elementaire afspraken stelselmatig niet nagekomen.”

“Inmiddels heeft men er zelf voor gezorgd dat ik www.wildfm.nl niet langer gratis blijf faciliteren. Deze noodmaatregel zal duren tot mijn vordering van ruim 130.000 op Wild FM volledig is voldaan. Als ik mijn ISP niet betaal word ik ook afgesloten,” aldus Emons.

Overigens zijn Henk Zeeman en Koen van Tijn in 2015 al uit het station gestapt en heeft Hans Kortlevers een meerderheidsbelang in de zender.

Update
Oud ICT’er Patrick van den Hoek reageert als volgt: “In 2013 heeft Bas Emons het domeinnaam ‘wildfm.nl’ inderdaad van de curator overgenomen en heb ik Bas bijgestaan bij het verhuizen van de domeinnaam. Echter is het zo dat de domeinnaam is overgeheveld van het toen failliete oude Wild FM BV naar de nieuwe BV ‘Wild FM Hitradio BV’.

Na een jaar is Bas overspannen naar huis gegaan, en heb ik hem meerdere malen om de verhuistoken gevraagd, echter is het hier nooit van gekomen. Als je simpelweg niet op je werk komt opdagen kun je als ZZP’er niet zomaar elke maand je factuur opeisen. De domeinnaam ‘wildfm.nl’ is eigendom van Wild FM Hitradio BV en hoop dat men snel het domeinnaam alsnog terugkrijgt.”