Zoek
Sluit dit zoekvak.

TLC: Hoe ga je om met de geboorte van een vijfling?

Hoe ga je om met de geboorte van een vijfling? De tv-zender TLC zocht het uit. De serie volgt een gezin vanaf het moment dat ze op het punt staan te bevallen van hun unieke vijfling. ‘We are The Busbys’ is woensdag (19 oktober) om 21,30 uur te zien bij TLC.

Toen Danielle en Adam Busby nog een broertje of zusje wensten voor hun 4-jarige dochter Blayke, kregen ze meer dan ze gevraagd hadden. Want in de buik van Danielle zat niet één baby, maar zelfs vijf. En ook nog allemaal meisjes. De kans op een vijfling is met 1 op de 41 miljoen al erg klein, maar allemaal van hetzelfde geslacht is echt een unicum.

Tijd om over statistieken na te denken hebben Danielle en Adam echter niet. Er moeten namelijk vijf monden gevoed worden en stapels luiers verschoond. Dag en nacht. Hoe ze dit doen is te zien in de nieuwe serie We Are The Busbys.

Om medische redenen worden de meisjes al na 28 weken gehaald met een keizersnee. Hoewel er een heel team klaar staat met voor elke baby een aparte verzorger, is de bevalling niet zonder risico’s. De baby’s wegen amper een kilo en moeten meteen in de couveuse zodra ze uit de buik komen. Daar blijven ze twee maanden.

Na die twee maanden begint het werk pas echt. Want hoe voed je vijf monden met maar twee paar handen? Gelukkig krijgen ze hulp van familieleden die ook meehelpen met de nachtvoeding van Riley, Ava, Olivia, Parker en Hazel.

Adam heeft een tijdje verlof opgenomen, maar moet op een gegeven moment toch echt weer aan het werk. Want vijf baby’s opvoeden is niet alleen hard werken, het is ook nog eens zeer kostbaar. Per dag gaat er een pak melkpoeder doorheen en verschonen ze minimaal veertig luiers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten