Uit het media archief: eerste Curry en Van Inkel bij Veronica

Vandaag duikt Radio.NL 32 jaar terug in de tijd. De eerste uitzending van ‘Curry en Van Inkel’ was op 25 mei 1984 te horen bij Veronica door ziekte van Bart van Leeuwen. Maar op 12 oktober 1984 werd de ‘officiële’ eerste Curry en Van Inkel rechtstreeks vanuit het NOS-audiocentrum te Hilversum uitgezonden.

Bij Curry en Van Inkel waren destijd ook de eerste jingles in liedjesvorm te horen. Maar ook het tromgeroffel in de studio en het weggeven van prijzen aan bellers en brievenschrijvers. Om het geluid te verbeteren werd toen ook de eerste Optimod in gebruik genomen op Radio 3.

Het bekende radioprogramma werd tussen 19.00 en 22.00 uur op vrijdagavond uitgezonden en liep van 12 oktober 1984 tot 16 oktober 1987. Toen vertrok Curry naar New York. Daar ging hij aan het werk voor MTV.

Laatste Curry & Van Inkel
Vrijdagavond 16 oktober 1987 werd de allerlaatste aflevering uitgezonden van ‘Curry & Van Inkel’ op Radio 3 door de Veronica Omroep Organisatie. Jeroen van Inkel en Adam Curry waren niet alleen populaire deejays, maar ook maatjes van elkaar. Die combinatie maakte hun wekelijkse programma zeer populair in Nederland en België.

Adam en Jeroen werden geïnspireerd door het format van het programma ‘The Morning Zoo’ op het radiostation Z-100 in New York en lanceerden dit voor het eerst in Nederland. Het luisterpubliek werd geconfronteerd met een spiksplinter nieuwe vorm van radiomaken. Op zender gaven ze de indruk dat het allemaal vanzelf gaat, terwijl dat in werkelijk natuurlijk niet het geval was.

De vaste crew
Naast Adam en Jeroen bestond het team op vrijdagavond uit Maître Unico (Unico Glorie), Mario de Pizzaman (Mario van Zijl) en de wekelijkse gast Ben Liebrand die voor iedere uitzending een Minimix maakte, die om twee platen over 21:00 uur werd uitgezonden. [Radiowereld.NL]