Search
Close this search box.

Nieuwe dramaserie Petticoat start donderdag op NPO 1

Bij de NPO start donderdagavond op NPO 1 de dramaserie Petticoat. Hierin draait alles om de Groningse Pattie (gespeeld door Abbey Hoes), die zangeres wil worden. Ze reist daarom haar favoriete band de Petticoats achterna. De serie, met liedjes van componist Henny Vrienten, is gebaseerd op de gelijknamige musical.

Nieuwe dramaserie Petticoat start donderdag op NPO 1Petticoat
Samen met haar vader (Hajo Bruins) woont Pattie in de jaren ’50 in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland.

Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden.

Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en ze de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over.

Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

Maar het leven in de grote stad is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden. Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (Jason de Ridder), en wordt ze tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (Kay Greidanus). Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen…

Naast Abbey Hoes en Hajo Bruins spelen in Petticoat Anneke Blok (als tante Gerda), Freek Bartels (als Maurice), Marlijn Weerdenburg (als Mimi), Alex Hendrickx (als Peter), Kay Greidanus (als Willem) en Martijn Fischer (als Fred). De serie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardeman en wordt geregisseerd door Pim van Hoeve en Thomas Korthals Altes.

Petticoat zou in eerste instantie half december te zien zijn. Maar door het wegvallen van de serie La Famiglia op de donderdagavond heeft Publieke Omroep besloten drie weken eerder met Petticoat te beginnen. De serie gaat nu van start donderdag 24 november. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten