Search
Close this search box.

NOS correspondenten Midden-Oosten en België krijgen nieuwe baan

NOS-correspondent Sander van Hoorn verruilt komende zomer zijn post in het Midden-Oosten voor België. Hij neemt de plek in van Joris van Poppel, die terugkomt naar Nederland en als binnenlandverslaggever voor NOS Nieuws aan de slag gaat. Wie Van Hoorn in het Midden-Oosten opvolgt, is nog onbekend.

NOS correspondenten Midden-Oosten en België krijgen nieuwe baan Sander van Hoorn werd in 2006 correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Na ruim vijf jaar verhuisde hij naar Beirut (Libanon) en sindsdien is hij Midden-Oostencorrespondent.

Van Hoorn deed bijna elf jaar verslag van onder meer de Arabisch Lente, de opkomst van IS, de (burger)oorlogen in Gaza, Syrië en Irak en het grote vluchtelingenprobleem in de regio.

“Na bijna elf jaar in het Midden-Oosten is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere regio. Zowel op werkgebied, als privé. Ik gun mijn kinderen graag het voorrecht om voor een deel ook in Noordwest-Europa op te groeien. De stap naar België lijkt misschien groot, maar ook België is een scherp verdeeld land, waar ze gelukkig vechten met woorden in plaats van wapens. Ik bijt mij graag vast in die gecompliceerde verslaggeving.”

In Brussel zal Sander van Hoorn samenwerken met de collega’s van NOS Bureau Europa, onder wie EU-correspondent Arjan Noorlander.

Binnenland verslaggeving
Joris van Poppel werkt nu acht jaar voor de NOS in Brussel. Hij stond vooraan bij grote gebeurtenissen zoals de aanslagen in Brussel en Parijs. “Toen ik begon was België een land van pralines en taalstrijd, nu is het een land dat hard geraakt is door aanslagen. België is een schitterend land, zo dichtbij maar toch zo anders.” Van Poppel wordt nu in Nederland verslaggever voor de nieuwsredactie van de NOS. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten