Search
Close this search box.

Concertzender zet 90-jarige radiomaakster in het zonnetje

Radiomaakster Marijke Ferguson is in november 2016 haar 90ste levensjaar ingegaan. Bovendien maakt ze al ruim 50 jaar radio. Voor de Concertzender reden om deze haar in het zonnetje te zetten met een speciaal live opgenomen radioprogramma in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

27 jaar lang verzorgde de programmamaakster wekelijks een muziekprogramma voor de NOS op Radio 4 en inmiddels maakt ze al weer 23 jaar het ‘Radio Muziek Essay’ voor de commerciele Concertzender.

Vanaf eind jaren ’60 tot en met 2000 heeft Marijke Studio Laren geleid, haar ensemble voor oude muziek. Zelf speelde ze in dit ensemble blokfluit en kleine harp. Daarnaast organiseerde ze in samenwerking met de NOS regelmatig ‘samenspeeldagen’ in de oude Vara-studio in Hilversum.

Onder het thema ‘Oren op Steeltjes’ wordt zondag (11 december) een twee uur durend radioprogramma opgenomen waarin oud-collega’s van Studio Laren en oud-leerlingen haar willen trakteren op verhalen en live muziek. Luisteraars van de zender zijn ook welkom en zelf zal ze uiteraard ook aan het woord komen van 16.00 tot 18.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Dit programma zal in december 2016 worden uitgezonden op de Concertzender. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten