Search
Close this search box.

Stichting ROOS maakt Nominaties NL-Awards 2016 bekend

Stichting ROOS, de overkoepelende organisatie van de regionale omroepen, heeft de nominaties bekendgemaakt voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen over het afgelopen jaar 2016.

Stichting ROOS maakt Nominaties NL-Awards 2016 bekend Genomineerd zijn onder meer items over het ‘plascontract’ in de zorg in Rijnmond, misstanden in een tbs-kliniek in Noord-Brabant, vluchtelingen in Friesland en Flevoland, een staaltje ‘fact checking’ in Zeeland, een portret van een Utrechts meisje met een wereldwijd bereik op Instagram, het radioverslag van de Vierdaagse in Gelderland en Overijssel in vogelvlucht.

In totaal zijn twintig radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën ‘Eigen Nieuws’, ‘Duiding’, ‘Beste TV-programma’, ‘Beste Radioprogramma’, ‘Beste Online Project’, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’. Bij ‘Beste Radioprogramma’ bleef de selectie beperkt tot twee nominaties, beide met veel aandacht gemaakte radioprogramma’s van hoog niveau.

“Het was een verademing om met de juryleden de programma’s op inhoud af te wegen. Geen gemakkelijke taak, want het was vaak appels met peren vergelijken. We hebben stevig gedebatteerd over wat uiteindelijk de doorslag moest geven”, aldus NL-Award juryvoorzitter Annette van Trigt.

De NL-Awards worden op woensdag 22 maart uitgereikt in het Natlab in Eindhoven. De award wordt voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens de week van de Roos-Dagen, het jaarlijkse feestje voor de regionale programmamakers.

Gouden NL-Award
Alle prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award. Hieraan is een geldprijs van € 2500,- verbonden.

Vorig jaar ging deze onderscheiding naar Omroep Brabant, Omroep West en L1, voor hun gezamenlijke productie ‘De Benno tapes, Over leven na de gevangenis’.

Jury
De jury voor de NL-Awards 2016 bestaat naast voorzitter Annette van Trigt uit Ton van Zantvoort (documentairemaker en winnaar Gouden NL-Award 2015), Rachid Finge (communication manager Benelux bij Google), Meike de Jong (journalist en nieuwslezeres bij RTL), John Appel (documentairemaker), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), Willem Alkema (programmamaker en producent), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever EenVandaag). Jenny Booms is de secretaris van de jury. [Radiowereld.NL]