Knappe gehandicapte vrouwen strijden om titel Mis(s) 2017

Om meer aandacht te krijgen voor de Mis(s)verkiezing heeft SBS6 minister-president Mark Rutte zover gekregen om de winnares van de Mis(s)verkiezing op zaterdag 6 mei te kronen. Dat moment vormt de afsluiting van een twee uur durende live-uitzending waarin acht vrouwen met een lichamelijke handicap opgaan voor de titel Mis(s) 2017.

Knappe gehandicapte vrouwen strijden om titel Mis(s) 2017 De Mis(s)verkiezing wordt gepresenteerd door Kees Tol en initiatiefneemster Lucille Werner.

De Mis(s)verkiezing gaat over uiterlijke schoonheid, maar vooral ook over lef en een ijzersterke persoonlijkheid.

Dit jaar hebben zich zo’n 150 deelnemers aangemeld, een veel groter aantal dan voor de edities van 2006 en 2007. Uiteindelijk doen er op zaterdag 6 mei acht vrouwen mee.

Hun leeftijden liggen tussen de 17 en 42 jaar en allemaal hebben ze een missie: de emancipatie van mensen met een handicap kracht bijzetten en vooroordelen wegnemen. De mooiste en krachtigste vrouw wordt gekroond tot Mis(s) 2017. Zij zal zich een jaar lang inzetten voor een sterkere positie van de 1,8 miljoen mensen met een handicap in Nederland. [Radiowereld.NL]
Foto: SBS