Finale UEFA Europa League uitgebreid bij RTL 7

De finale van de UEFA Europa League is woensdagavond (24 mei) live te zien via RTL7. Ajax neemt het dan op tegen het Manchester United van Jose Mourinho met als doel voor het eerst sinds 1995 weer een Europese hoofdprijs te bemachtigen. De week voorafgaand aan de finale bij RTL 7 staat volop in het teken van het Nederlandse voetbal.

Finale UEFA Europa League uitgebreid bij RTL 7 Komende vrijdagavond is om 20.30 uur een extra aflevering van ‘Voetbal Inside’, met als gast oud-Ajaxcoach Aad de Mos.

Ook maandagavond 22 mei is er een extra uitzending van ‘Voetbal Inside’, dan schuift Telesport-journalist Valentijn Driessen aan bij de mannen.

Dinsdag 23 mei brengt RTL 7 exclusieve beelden van de laatste voorbereidingen van Ajax in Stockholm in: ‘UEFA Europa League: nog 1 dag tot de finale.’

Finale
Woensdag 24 mei wordt de finaleavond afgetrapt met ‘Tiki Taka Touzani’, waarin Soufiane Touzani op pad gaat met UEFA Europa League-finalisten Abdelhak Nouri en Hakim Ziyech. Om 19.00 uur begint de voorbeschouwing van Ajax – Manchester United vanuit de studio in Stockholm.

Foto: ProShots / RTL 7
Frank de Boer en Aad de Mos schuiven dan aan als analisten naast presentator Wilfred Genee. Ook Marcel Maijer en Simon Zijlemans zijn in Stockholm in en rond het stadion aanwezig en begeven zich tussen fans, spelers en coaches. Daarnaast wordt er live geschakeld met het Museumplein, waar naar verwachting, honderdduizend Ajax-fans de finale kijken. Om 20.45 uur start de wedstrijd met aansluitend de huldiging en nabeschouwing.

Slagen de Amsterdammers erin de finale te winnen, staat er voor donderdagavond 20.30 uur opnieuw een extra uitzending van ‘Voetbal Inside’ op de planning. Hierin zal uitgebreid worden teruggeblikt op de historische overwinning, de huldiging en de reacties uit het hele land. [Radiowereld.NL]