Topman Fox News stapt op na seksschandalen

Het blijft rommelen bij Fox News. Maandag is bekend geworden dat ook topman Bill Shine de conservatieve nieuwszender gaat verlaten. Hij zou op de hoogste zijn geweest van de seksschandalen van collega’s Bill O’Reilly en Roger Ailes.

Topman Fox News stapt op na seksschandalen De afgelopen maanden verdwenen heel wat kopstukken bij Fox News. Zo zou presentatrice Gretchen Carlson ontslagen zijn, omdat ze de seksuele avances van directeur Roger Ailes weigerde te beantwoorden. Ailes moest onlangs al het veld ruimen bij Fox News, nadat hij een schikking had getroffen met zes vrouwen.

Afgelopen maand werd boegbeeld Bill O’Reilly op straat gezet. Ook hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en vijf vrouwen betaald hebben om hun mond te houden.

Topman Bill Shine, die na het vertrek van Ailes met Jack Abernethy de kar trok bij Fox News, zou op de hoogte zijn geweest van de misdragingen van zijn collega’s. Dit werd nog eens bevestigd nadat zijn naam opdook in een rechtszaak die voormalig commentator Andrea Tantaros aanspande tegen de zender. Ze beschuldigt haar ex-leidinggevenden ervan een “Playboy-achtige, van seks doordrongen cultuur” in stand te houden binnen het bedrijf. [Radiowereld.NL]