Australië: Triple M start met landelijke middagshow

Triple M in Australië start in 2018 met een landelijke show tijdens de middagspits. Het pop-rocknetwerk promoveert hiervoor Mick Molloy. In de middag wordt hij herenigd met Jane Kennedy, die terugkeert op de radio.

Momenteel hebben veel stations van het Triple M netwerk nog lokale show tijdens de middagspits. Zo is in Sydney Merwick Watts te horen, in Adelaide Andrew “Jars” Jarman en Dale “Louie” Lewis, terwijl in Melbourne en enkele kleinere markten James Brayshaw en Billy Brownless de luisteraars op weg naar huis begeleiden.

Vanaf volgend jaar komt hier verandering in. Eigenaar Southern Cross Austereo heeft namelijk besloten met een landelijke middagshow te starten op het Triple M netwerk. Hiervoor wordt Mick Molloy naar voren geschoven. De 50-jarige komiek presenteert momenteel nog samen met Eddie McGuire en Luke Darcy de dagelijkse ochtendshow op Triple M in Melbourne.

Molley mag na de zomer gaan uitslapen, want vanaf oktober is hij tijdens de middagspits te horen. Daarbij krijgt hij hulp van Jane Kennedy, die haar comeback op de radio maakt. Molley en Kennedy werkten in het verleden al meerdere keren samen. Begin jaren ’90 waren ze samen in het TV-programma “The Late Show” te zien, terwijl ze eind jaren ’80 deel uitmaakten van het ochtendteam van Triple M in Melbourne.

In eerste instantie is de nieuwe middagshow alleen in Melbourne te horen. In januari volgen ook de Triple M stations in onder meer Sydney, Adelaide, Brisbane en diverse kleinere radiomarkten.

Niet alleen op het Triple M netwerk gaat de middag op de schop, ook op het Hit netwerk (o.a. 2Day FM Sydney, The Fox Melbourne en Hit 105 Brisbane) verandert er het nodige. Eind vorig jaar kondigden Hamish Blake en Andy Lee, beter bekend als Hamish & Andy, hun vertrek aan. Wie hen vanaf volgend jaar gaat opvolgen is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]
Foto: Southern Cross Austereo / Triple M