Dramaserie De Zaak Menten wint BANFF Rockie Award

De dramaserie De Zaak Menten heeft een BANFF Rockie Award gewonnen in de categorie ‘Drama Series: Non-English Language’. Daarnaast kreeg ook Floortje Dessing een speciale award. De prijzen werd uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Banff, in de Canadese Rocky Mountains.

MAX-directeur Jan Slagter: “Het is een enorme eer dat De Zaak Menten deze internationale prijs heeft gewonnen. Het is belangrijk dat dit verhaal, een onderdeel van onze vaderlandse geschiedenis, verteld blijft worden. Met deze prijs bereikt het verhaal hopelijk nog meer mensen.“

De Zaak Menten
In De Zaak Menten is te zien hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

Het scenario van De Zaak Menten is geschreven door Robert Jan Overeem en Jan Harm Dekker op basis van het boek De zaak Menten. Het complete verhaal is geschreven door Hans Knoop en geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep Max. De cast van de serie bestaat onder anderen uit: Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

Floortje Dessing
Floortje Dessing heeft de ‘best social & investigative program’ award gewonnen op het BANFF World Media Festival voor de tweedelige documentaire ‘Floortje terug naar Syrië‘. [Radiowereld.NL]